Pelawak Abam (Bocey) meninggal dunia

Pelawak terkenal, Abam atau nama penuhnya, Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Ridzuan, 32, meninggal dunia di kediamannya di Gombak, kira-kira jam 7 pagi tadi, dipercayai akibat demam panas.

Berita pemergian Allahyarham Abam disahkan rakan seperjuangan, Achey yang menjadi antara sahabat terawal dimaklumkan mengenainya.

“Saya diberitahu adik Abam, Ali Puteh bahawa arwah meninggal dalam tidur selepas waktu subuh tadi. Arwah meninggal dalam keadaan sangat baik.

“Saya dimaklumkan selepas subuh, arwah bangun sebelum membuat keputusan untuk tidur seketika.

“Namun tak sangka, tidurnya itu untuk selama lamanya,” katanya yang bergegas ke rumah arwah selepas mendapat berita itu.

Achey berkata, arwah yang menganggotai kumpulan Bocey, dijangka dikebumikan selepas waktu Asar di Tanah Perkuburan Islam Sungai Pusu, Gombak.

Balu kepada Abam Bocey, Nor Hidayah Mohd Ali di kediamannya di Gombak. – Foto Asyraf Hamzah

“Difahamkan, keluarga arwah mahu menunggu adik yang berada di Pulau Langkawi untuk pulang sebelum dikebumikan, petang nanti.

“Saya lihat isteri arwah reda dengan pemergiannya,” katanya.

Abam mendirikan rumah tangga dengan Siti Nurhidayah Mohd Ali pada 8 Disember 2017. Mereka dikurniakan seorang anak lelaki, Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey Syed Umar Mokhtar Al-Juffrey yang berusia sembilan bulan.

Adik kepada Abam, Syed Ali Mubarak Syed Mohd Ridzuan (dua dari kanan) bersama Achey di perkarangan kediamannya di Gombak. – Foto Asyraf Hamzah

Allahyarham Abam yang pergi dalam tidur, akan dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Sungai Pusu, Gombak, selepas Asar, petang ini. – Foto NSTP

2 Replies to “Pelawak Abam (Bocey) meninggal dunia”

  1. Oh my goodness! a tremendous article dude. Thank you Nonetheless I’m experiencing difficulty with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anybody getting equivalent rss downside? Anybody who knows kindly respond. Thnkx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *