Pelawak Abam (Bocey) meninggal dunia

Pelawak terkenal, Abam atau nama penuhnya, Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Ridzuan, 32, meninggal dunia di kediamannya di Gombak, kira-kira jam 7 pagi tadi, dipercayai akibat demam panas.

Berita pemergian Allahyarham Abam disahkan rakan seperjuangan, Achey yang menjadi antara sahabat terawal dimaklumkan mengenainya.

“Saya diberitahu adik Abam, Ali Puteh bahawa arwah meninggal dalam tidur selepas waktu subuh tadi. Arwah meninggal dalam keadaan sangat baik.

“Saya dimaklumkan selepas subuh, arwah bangun sebelum membuat keputusan untuk tidur seketika.

Continue reading “Pelawak Abam (Bocey) meninggal dunia”

Billie Eilish > Everything I Wanted


Lirik Lagu Lengkap Everything I Wanted yang dinyanyikan oleh Billie Eilish dalam singlenya yang terbaru release pada 14 November 2019.

Lirik Lagu Lengkap Lagu Everything I Wanted dibawakan oleh Billie Eilish Pirate Baird O’Connell adalah seorang penyanyi dan penulis lagu asal Amerika Syarikat.

Maksud Lagu Billie Eilish – Everything I Wanted

Lirik Lagu Lengkap Setelah diterjemahankan, lirik lagu Everything I Wanted dari Billie Eilish bermakna tentang tentang bermimpi bunuh diri dan tidak ada yang peduli tentang dirinya atau menangis keatas pemergian dia, dalam mimpi peminat-peminat tak ada yang peduli. Satu ungkapan “internet bagiku membunuhku dan benar-benar mengacaukanku”.

Continue reading “Billie Eilish > Everything I Wanted”

Umur 30 tahun

Already 30 years old, tapi aku takde lagi yang aku leh bangga kan, bukan aku tak bersyukur, , maksud aku bila dimata kau melihat usahawan-usahawan muda yang dapat achieve sesuatu dalam diri mereka. Aku tak leh bayangkan kepuasan tu dengan titik peluh sendiri. Macam-macam pekerjaan aku buat untuk matangkan pemikiran aku tentang kejayaan tapi usaha aku masih di posisi yang sama.